h3.post-title { font-family: 'Kaushan Script', cursive;}

24 Temmuz 2014 Perşembe

DIY projeleriyle dolu bir nişan nasıl olur ? Vol.1

Nişan, düğün, bekarlığa veda, doğum günü partisi gibi organizasyonların özellikle kadınlar için daha kompleks ve ayrıntılarla dolu olduğunu düşünüyorum. Masaların düzeninden, dans müziğine, fotoğraf çekiminden, ikramlara kadar her aşama ayrı bir çalışma ve emek gerektirir. Ayrıntılara önem veren her insan gibi ben de kendi nişanımın kusursuz olması için aylar öncesinden neler yapabilirim diye araştırmalar yapıp, her ayrıntıyı bir DIY projesine dönüştürdüm ve tüm organizasyonu müthiş bir yorgunluğa rağmen kendim organize ettim. İnanın çok zevkli ve tatlı bir yorgunluk oldu. Bu gün sizlere de kendi organizasyonlarınıza ışık tutması fikir vermesi açısından iki küçük projeden bahsedeceğim. Fakat ayrıntılar bunlarla da sınırlı kalmayıp gelecek yazılarda da farklı projelerle bir yazı dizisi halinde devam edeceğim, nefesleri tutalım beklemede kalalım :)

İlk projemiz masalarımızı süsleyen çiçeklerimize kişisel ayrıntı katan vazolarımızla alakalı. Neler lazımmış bu proje için bir bakalım.

               




Yarım litrelik konserve kavanozu, sicim, şeklini ve yazacağınız büyüklüğü seçtiğiniz isim ve tarihlere göre hazırlanmış kaşe, silikon tabancası, ikeadan aldığım renkli kağıt ip ve puantiyeli bant yapacağımız bu proje için gerekli olan materyaller. Sicim silikon tabancasıyla yapıştırılarak kavanozu saracak, pembe karton üzerine basılan kaşeyle etiket hazırlanacak, kavanozun tırtıklı ağzı bantla kamufle edilecek ve son olarak da pembe kağıt ipin ucuna etiket de eklenerek fiyonk atılarak süslenecek. Anlatması uzun, yapması kısa süren bu projenin sonucu da şu şekilde, umarım beğenirsiniz :)



Hazırladığımız her kavanozu yakın misafirlerimize gecenin sonunda farklı farklı amaçlarla kullanılmak ve o gecenin hatırası olarak hatırlanmak için armağan ettik. Belki de bu konserveden oluşabilen en anlamlı hediye olabilir diyebiliriz, umarım sizin de böyle mutlu bir gününüze anlam katan kendi ellerinizden çıkan kavanozlarınız olur.


İkinci projemizin ismi ise 'parmak izi ağacı' projesi. İlk olarak bir arkadaşımızın hayali olarak duymuştuk bu projeyi, kafamızda şekillendirememiştik ve ardından bir google taraması yaptık nedir parmak izi ağacı diyerek. Gelin beraber bakalım neymiş bu parmak izi ağacı..

**



**


**



Yapılan önceki çalışmalar genel olarak bilgisayar ortamında yapılmış ve ya kara kalem çalışmasıyla hazırlanmıştı. Parmak izleri için renkli mürekkepler kullanılmıştı. Bu şekilde sade ve kolay kuruyan bir çalışma elde edilebileceğini düşünüyorum. Hatta yanlış hatırlamıyorsam şahsınıza parmak izi ağacı sipariş edebileceğiniz, renkli mürekkepleri bulabileceğiniz yerler de mevcut, sadece biraz zaman ve biraz google taramasıyla halledilebilir ve özel gününüzden size çok güzel bir hatıra kalabilir :)

Hayatımıza giren ve mutlu günümüzde bizlerle olan her misafirimizin gelecek evimize iz bırakacak olması fikrinin bizi bu denli heyecanlandırmasıyla yağlı boya resimleriyle uğraşan ablamın kanına girdik ve bu projeyi bir yağlı boya tablosuna dönüştürdük. Sevgili arkadaşlar patenti tamamen kendisine aittir :) Gelin bizim parmak izi ağacımıza, projenin yağlı boya versiyonuna beraber bakalım..


 Biz arka plan olarak güneş ışınlarından esinlenerek turuncunun açık tonlarını kullandık. Parmak izleri için de nişan için tuttuğumuz mekanın girişinde bir masa ayarlayıp renkli renkli yağlı boyalar yerleştirdik.Herkes kendi ruhunu yansıtan rengi seçerek dokundu her bir dala, herkesin farklı farklı izler bıraktığı gibi hayatımıza farklı renklerde, şekillerde ve boyutlarda..Tabi ki misafirlerimiz için durumu açıklayan ve tablonun önemi belirten bir açıklama pankartı hazırlamayı da unutmadık. Daha sonra biz de isimlerimizin altına izlerimizi bıraktık birbirimize benzeyen renklerde, hayatını birleştirmek belki de rengini de alıp karışmaktı birbirine.

Sevgi dolu günlerle esen kalın, 'hoşça' kalın.


** PS:  **İşaretli görseller google araştırması sonucu bulunmuş olup tarafımdan çekilmemiştir, emeğe saygı :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder